Правителството ще обсъди цялостен пакет от мерки срещу инфлацията и високите цени

...
Правителството ще обсъди цялостен пакет от мерки срещу инфлацията и високите цени
Коментари Харесай

Правителството обсъжда цялостен пакет мерки срещу инфлацията и високите цени

Правителството ще разиска цялостен пакет от ограничения против инфлацията и високите цени в страната. Това съобщи при започване на държавното заседание премиерът Кирил Петков. 

" Успяхме да задържим цените на тока за битовите консуматори, без да бъдат покачени. Ние сме едно от дребното места в Европа, където това се случи. Даването на 4 милиарда лева помощи за бизнеса също е невиждано, като % от брутния вътрешен артикул ", уточни Кирил Петков. 

Той увери, че хакерската офанзива против " Български пощи "  не е попречило изплащането на великденската добавка от 70 лева за пенсионерите.

Петков изясни, че през вчерашния ден е провел среща с търговците на горива. Пред него те са удостоверили, че в този миг не виждат повишаване на цените на горивата. " Ще следим тези цени ежемесечно на сходни срещи, с цел да сме сигурни, че при рухване на цените на международните пазари това се отразява и на колонките при крайните клиенти ", сподели Петков. 

" Очаквам от Министерството на финансите да ни даде оферти по отношение на ДДС-то на хляба, на плодовете и зеленчуците ", сподели още министър председателят. 

Кирил Петков поздрави обединението за постигнатото единодушие по отношение на парите за пътища. Той изрази вярата на днешното съвещание на Народното събрание да бъдат гласувани парите за пътните компании, с цел да могат те да реализират ремонтите и поддръжката на пътищата. Сумата възлиза на над 650 млн. лева, напомни министър председателят. " Г-н Борисов е преброил 3000 дупки, само че те надали те са се случили в последните 100 дни ", уточни още Петков. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР